Hvad medfører mørklægningsloven?

Gæsteindlæg af Grosen Friis

giv-moerklaeggerne-et-folkeligt-spark-ud-af-folketinget

Hvert år på vores Grundlovsdag hylder vi de frihedsrettigheder, som Grundloven giver os. Og af alle dage i løbet af året her i 2013 vælger et flertal af Folketingets politikere, borgernes repræsentanter på tinge, at stemme for Mørklægning – på dagen før Grundlovsdag.

Hvad medfører Mørklægningsloven?

Den lovgivning som Mørklægningspolitikerne stemte igennem:

  • forhindrer pressen og borgerne i at få aktindsigt i, hvad ministre, embedsmænd og politikere foretager sig, samt hvordan de forvalter den magt, som de af vælgerne er sat til at forvalgte
  • gør decideret vores folkestyre mindre demokratisk, mere teknokratisk og øger risikoen for at fejl og ikke mindst magtmisbrug kan skjules

Se blot på den sag, der netop har kørt i medierne, hvor vores tidligere statsminister og Venstres formand Lars Løkke Rasmussen, anklages for at frådse med skattekroner på dyre luksusrejser. Er det ikke meningen at sådanne sager kommer frem i lyset, at pressen følger det til dørs og borgerne kan drøfte det?

Magt korrumperer åbenbart alt og alle

Som borger bør man kunne forvente, at de politikere, som vi har valgt til at lede vores land, gør det både med respekt for Grundloven og ikke mindst at de står vagt om Grundloven og de frihedsrettigheder den giver os. Men det gør politikere åbenbart ikke, for uanset om man er diktator på livstid eller man er folkevalgt politiker i et demokrati og kun valgt for begrænset periode, så korrumperer magt åbenbart alt og alle.

Det er nærmest grotesk at se vores nuværende justitsminister Morten Bødskov på YouTube (fra 2009), som er optaget imens han og hans parti (S) var i opposition til den forrige VK-regering. Her udtaler han sig om behovet for mere gennemsigtighed og mere åbenhed i regeringsforvaltningen end tilfældet var tilbage i 2009. Så på det tidspunkt var Morten Bødskov og co. åbenbart interesserede i at styrke åbenhed i vores demokrati.

Politikere har ingen grundprincipper, men flyver som vinden blæser

Men efter at han og hans parti (S) sammen med R og SF nu sidder i regering, så er holdningen til mere åbenhed pludselig ændret 180 grader. Nu tager de VK’s gamle Mørklægningslovforslag op igen, nu betragter de pludseligt ikke længere dette lovforslag som værende udemokratisk, og der er ikke længere behov for at regeringsførelsen er transperant. I stedet er mørklægning nu en “nødvendighed” for at effektivisere det politiske arbejde. V og K, der i sin tid fremlagde Mørklægningsloven, er desværre stadigvæk for Mørklægning, og de stemte sammen med R, SF og S for Mørklægningsloven, dagen før Grundlovsdag 2013.

Der er ikke samme krav til politikere, som der er til borgere

Det er åbenbart i orden for politikere at de får bedre mulighed for at skjule deres fejl og magtmisbrug. Og hvis man før var i opposition, men nu sidder med regeringsmagten og tydeligt kan mærke den demokratiske kontrol, som pressen og borgere udfører. Så bliver man åbenbart fristet til at skifte til det absolut modsatte standpunkt.

Men hvis almindelige borgere træder ved siden af og bryder en lov, så falder hammeren prompte og man risikerer bøde eller hæfte. Og det er ikke fordi der er mangel på love og regler, som vi borgere og virksomheder skal overholde. Hvert år trækker Folketingspolitikerne imellem 1.300 til 1.500 nye love ned over hovedet på os, og det bliver ikke bedre af, at det teknokratiske EU står bag 70-80% af al ny lovgivning, som Folketinget vedtager. Det er “kun” de sidste 20-30% af lovene som vores egne Folketingspolitikere og embedsværk selv finder på.

Ingen af mørklægningspolitikerne fortjener genvalg

Der er ikke noget at sige til hvis det danske folk ikke bare er træt af politik men også har politikerlede, og der er ikke en eneste af de folketingspolitikere fra R, V, SF, K og S der stemte for Mørklægningsloven, eller som glemte at møde op og stemme imod, der fortjener at blive genvalgt. I stedet fortjener de et kæmpe stort folkeligt spark ud af Folketinget. Og når det kommer til stykket skal vi huske på, at det ikke er politikerne i Folketinget der er bossen, det er og bliver det danske folk.

Derfor er det vigtigt at vælgerne konstant bliver mindet om, fra nu og helt frem til næste Folketingsvalg, præcist hvilke Folketingspolitikere der stemte Mørklægningsloven igennem. Og en ting som politikerne ikke kan mørklægge er Google, og derfor er der blevet opbygget 132 sider på Liberty.Grosen.com, en for hver eneste Mørklægningspolitiker og målet er at få disse sider til individuelt at ligge på side 1 i Google, når man søger på de enkelte Mørklægningspolitikeres navne.

Hvis du gerne vil hjælpe med til at øge omtalen af alle Mørklægningspolitikerne, så brug førnævnte link, her kan du læse, hvordan du kan dele information om Mørklægningspolitikerne videre på sociale medier. Linket fortæller også, hvordan du med din egen blog eller hjemmeside kan være med til at øge omtalen af Mørklægningspolitikerne og skubbe førnævnte sider om på side 1 i Google, når man søger på Mørklægningspolitikernes navne.

Hvis vi skal bevare vores demokrati og fastholde åbenhed i embedsførelsen, så bliver vi nødt til at sige klart nej til politisk magtmisbrug, og det gør vi bedst ved at udskifte alle de folketingspolitikere, der går ind for lukkethed og mørklægning.

One thought on “Hvad medfører mørklægningsloven?”

Comments are closed.