Bliv fadder og giv udsatte børn en tryg opvækst


lektielæsning-skole-cambodja-haab-fadder
Håb-faddere støtter udsatte og fattige børn i Cambodja – støtten går blandt andet til skolebøger og skolegang. I Danmark er skolegang en indgroet ret for alle børn – det er det langt fra i Cambodja.

Henover de sidste par uger har vi i Folkekirkens Nødhjælp lagt sidste hånd på en
ny kampagne, der har til  formål at skabe en bedre fremtid for en række udsatte og often meget fattige børn i Cambodja. Cambodja er et af verdens fattigste lande, hvor børn helt ned til 3-4 år kan ende med at leve på gaden. Der er ofte tale om ulykkelige skæbner, hvor børn skilles fra deres forældre.

Fire af børnene, der lever under kummerlige forhold, møder man i en række Facebook-opslag henover de næste uger. De hedder Sophat & Chann, Bona og Bopha. Af hensyn til familierne er alle navne anonymiseret.

Du kan møde to af børnene i videon her:

Projektet er udviklet i samarbejde med den lokale cambodjanske partner Friends, som har mange års erfaring med at hjælpe fattige og udsatte børn videre
til et bedre liv igennem et holistisk reintegrationsprogram med fokus på uddannelse og forebyggende indsatser.

Målet er at familierne kan tage vare på dem selv uden hjælp fra partneren Friends. For de fleste familier opnås dette inden for tre år.

I videoen nedenfor kommer du tæt på Sakun, som blev tvunget til at leve på gaden, da han mistede sin mor som fire-årig, og ingen familie stod klar til at tage sig af ham.

Se også: Folkekirkens Nødhjælp indsamling 2020