Folkekirkens Nødhjælp: Håb for børn i Cambodja

lektielæsning-skole-cambodja-haab-fadder
Håb-faddere støtter udsatte og fattige børn i Cambodja – støtten går blandt andet til skolebøger og skolegang. I Danmark er skolegang en indgroet ret for alle børn – det er det langt fra i Cambodja.

Henover de sidste par uger har vi i Folkekirkens Nødhjælp lagt sidste hånd på en
ny kampagne med formål at skabe en bedre fremtid for en række udsatte, fattige børn i Cambodja, et af verdens fattigste lande, hvor børn helt ned til 3-4 år kan ende med at leve på gaden på grund af psykoscociale og økonomiske forhold. Ofte ulykkelige skæbner, der skiller børn og forældre fra hinanden.

Se mere her: Bliv HÅB-fadder for udsatte børn i Cambodja

Fire af børnene, der lever under kummerlige forhold, møder man i en række Facebook-opslag henover de næste uger. De hedder Sophat & Chann, Bona og Bopha. Af hensyn til familierne er alle navne anonymiseret.

Du kan møde to af børnene i videon her:

Projektet er udviklet i samarbejde med den lokale cambodjanske partner Friends, som har mange års erfaring med at hjælpe fattige og udsatte børn videre
til et bedre liv igennem et holistisk reintegration program med fokus på uddannelse og forebyggende indsatser.

FRIENDSs arbejder hjælper de fattige familier med lægehjælp, social og finansiel støtter for at sikre, at børnene ikke ender på gaden igen.

Målet er at familierne kan tage vare på dem selv uden hjælp fra partneren Friends. For de fleste familier opnås dette inden for tre år.

Tekst fra Håb for børn-annoncen BLIV HÅB-FADDER

I Cambodja er der mange børn, som ikke lever et værdigt liv.

De mangler alt det, som skaber en tryg opvækst. Skolegang. Medicin. Mad. Nogle mangler tag over hovedet. Andre mangler en familie.

Mange af børnene ender på gaden. Andre går en usikker fremtid i møde med dyb fattigdom og fysisk opslidende arbejde.

I videoen nedenfor kommer du tæt på Sakun, som blev tvunget til at leve på gaden, da han mistede sin mor som fire-årig, og ingen familie stod klar til at tage sig af ham.

Håb for børn-projektet sker i samarbejde med den cambodjanske organisation FRIENDS. Læs mere om samarbejdet mellem danske Folkekirkens Nødhjælp og cambodjanske FRIENDS her (på engelsk)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *